Monumentenonderhoud en restauratie

Een bijzondere tak binnen ons bedrijf is het onderhouden en restaureren van monumenten. Wij kunnen het onderhoud van diverse monumenten verzorgen. Wij zorgen graag voor monumentale panden, herdenkingsmonumenten of kunstwerken.

Onderhoud, renovatie of restauratie?

Onderhoud, renovatie of restauratie van een monument? Overheidsinstanties en stichtingen kunnen voor deze diensten zeker bij ons terecht. Het onderhoud is een continu proces en bestaat uit opruimen, schoonmaken en het herstellen van kleine gebreken.

Goed onderhoud zorgt ervoor dat een kostbare renovatie en restauratie zo lang mogelijk uitgesteld kan worden. Toch ontkomt een monument nooit volledig aan een renovatie en/of restauratie. Met een renovatie herstellen wij datgeen dat door ouderdom en/of gebrek aan onderhoud schade heeft opgelopen en vernieuwen we, zo nodig, delen van het monument. Uiteraard zullen we dit altijd doen in de originele stijl van het monument. Als een monument schade heeft opgelopen door erosie, agressie of een storm dan is een restauratie nodig.

Recente monumentenonderhoud projecten

Recent kregen wij het vertrouwen van onder andere de Gemeente Urk gekregen voor de renovatie van drie belangrijke herdenkingsmonumenten voor de Urker gemeenschap. De renovatie van het Oorlogsmonument, het Vissersmonument en de IJsvlet waren bijzondere thuiswedstrijden die wij toegewijd en enthousiast hebben uitgevoerd.

Onze diensten

De rol van hoofdaannemer hebben we inmiddels meerdere malen op ons genomen. Wij werkten in het verleden meermaal in opdracht van de overheid en stichtingen. Het project is dus in vertrouwde handen bij ons. Wij hebben diverse vertrouwde contacten met andere ondernemers voor het uitvoeren van een breed scala aan werkzaamheden. Zo is er één aanspreekpunt voor het gehele project en voeren wij het van begin tot eind voor uit.

Contact

Zijn er vragen over het onderhoud en/of renovatie van een monument? Neem dan gerust telefonisch contact op of via het contact formulier.

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, tips en acties in jouw mailbox.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Instagram
Contact

0527-683725
info@weerstandnatuursteen.nl

Vlieter 1 8321 WJ Urk

Openingstijden showroom:

Maandag tot vrijdag
09:00 - 13:00 & 14:00 - 17:30

Zaterdag
09:00 - 12:00 alleen op afspraak

@ 2024 Weerstand Natuursteen. Alle rechten voorbehouden