Natuursteen vensterbank

Een natuursteen vensterbank is een keuze voor jaren, bij Weerstand Natuursteen kies je voor mooie, duurzame materialen. Wij maken jouw stenen vensterbank op maat van graniet, marmer, hardsteen of composiet.

Natuursteen is een duurzaam materiaal en is verkrijgbaar in een enorm scala aan materialen en kleuren. In onze showroom en in de online collectie kun je alle stalen zien.

Heb je een keuze gemaakt? dan maken we jouw vensterbanken in onze eigen steenhouwerij op Urk. Onze vakmannen zagen met uiterste precisie jouw maatwerk natuursteen vensterbank tot een volledig afgewerkt product. Wij garanderen daarmee een uniek en duurzaam product is, compleet afgestemd op jouw smaak en maat.

Vensterbank bestellen

Een nieuwe vensterbank is maatwerk. Afhankelijk van de afmeting, dikte en het materiaal maken wij, geheel vrijblijvend, een offerte op maat. Wil je weten wat jouw nieuwe vensterbank gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan.


Welke soorten vensterbanken zijn er?

Vensterbanken zijn er voor binnen en buiten. Buiten vensterbanken worden ook wel raamdorpels genoemd en beschermen de gevel tegen invallende regen.

Binnen vensterbanken zijn een soort afwerking langs het raam en bieden plek voor decoratie zoals planten en vazen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, kunststof, composiet en natuursteen. Elk materiaal heeft voor- en nadelen op het gebied van duurzaamheid en onderhoud. Stenen vensterbanken zijn niet alleen mooi maar ook praktisch in onderhoud, duurzaam en tijdloos.

Vensterbanken van Natuursteen

Natuursteen is gesteente dat in de natuur wordt gevonden en na bewerking wordt gebruikt als bouwmateriaal. Lang niet elke natuursteensoort is geschikt voor verwerking en zeker niet elke soort is geschikt voor vensterbank.

Natuursteen vensterbanken maken wij van graniet, hardsteen (arduin), marmer of composiet. Deze materialen zijn praktisch in onderhoud en garanderen een lange levensduur.

Wij hebben een standaard collectie van verschillende soorten graniet, hardsteen, marmer en composiet altijd op voorraad, zo kunnen we je bestelling snel produceren.

Unieke vensterbanken

Ben je op zoek naar unieke materialen in je interieur? Naast de materialen uit onze standaard collectie hebben we in onze showroom nog honderden andere stalen. Want ook het materiaal van een vensterbank mág en kán bijzonder zijn.

Kies je bijvoorbeeld voor Neolith Abu Dhabi White of voor een bijzondere travertin soort? Ongeacht je interieurstijl, bij Weerstand Natuursteen vind je zeker een materiaal waar je verliefd op wordt.

Deze unieke materialen vind je ook in ons online assortiment marmer, kwartsiet, graniet, Belgisch hardsteen, travertin, Silestone, Dekton, Neolith, Marazzi, Diresco, Caesarstone, Eurokwarts en Quartzforms

De levertijd van deze materialen is over het algemeen langer dan de materialen uit onze standaard collectie. Wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op en neem ondertussen een kijkje in ons online assortiment.Vensterbank kopen en vervangen

Het kopen en vervangen van een vensterbank kan een klus zijn waar je tegenaan hikt. Maar het is niet ingewikkeld, er zijn namelijk maar twee opties voor het vervangen van een vensterbank:

  • De oude vensterbank verwijderen en er een nieuwe voor in de plaats plaatsen
  • De nieuwe vensterbank wordt als overzetvensterbank over de oude heen geplaatst.

Wij helpen je graag bij het maken van de keuze die het beste bij jouw situatie en wensen past. Kom langs in onze showroom of stel je vragen telefonisch of per mail.

Heb je alleen een vensterbank op maat nodig en kun je deze zelf plaatsen? Ook dan ben je bij ons op de juiste plek. Vraag dan eenvoudig een offerte aan en wij zagen de vensterbank voor jou op maat.

Dikte vensterbank

De dikte van de vensterbank wordt door meerdere factoren bepaald:

  • Welke dikte van vensterbank vind je mooi?
  • Wordt de nieuwe vensterbank over de oude vensterbank heen geplaatst?

Standaard zijn vensterbanken 2 cm of 3 cm dik. Wil je een dikkere vensterbank? De vensterbank wordt dan opgedikt naar de gewenste dikte. Opgedikt kunnen we ze ook over oude vensterbanken heen plaatsen.

Ben je benieuwd naar het eindresultaat van een opgedikte vensterbank die over oude vensterbanken is heen geplaatst? Wij plaatsten deze vensterbanken van Absolute Black graniet leather finish bij een klant thuis.
Welke kleur vensterbank?

Welke kleur vensterbank je kiest is sterk afhankelijk van de rest van je interieur of gewenste interieurstijl. In ons assortiment vind je in ieder geval voor elk interieur een bijpassende kleur.

Vensterbank zwart

Als je zoekt naar een zwarte vensterbank dan is graniet de meest voor de hand liggende keuze. Graniet is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren waarvan Absolute Black graniet misschien wel de bekendste is. Absolute Black graniet is diepzwart van kleur en heeft verschillende afwerkmogelijkheden zoals gepolijst, leather en anticato.

Vensterbank wit

Een witte vensterbank van steen is een solide basis voor een fraai interieur. Als jouw voorkeur uitgaat naar een witte vensterbank dan zijn de materialen Bianco Carrara marmer en Dekton Uyuni echt iets voor jou.

Vensterbank bruin

Een bruine vensterbank is minder voor de handliggend dan een zwarte, witte of grijze vensterbank. Voor een bruine vensterbank hebben wij een bijzonder materiaal in onze collectie: Emperador Dark marmer. Deze bijzondere marmersoort heeft een donkerbruine basis met goudbruine aderen. Een rijke toevoeging voor luxueuze interieurs.

Vensterbank grijs

De meeste grijze vensterbanken zijn gemaakt van Belgisch Hardsteen. Het is een materiaal met een bijzonder patina van grijzen en fossielen. Kies je voor Belgisch hardsteen? Denk dan ook aan de afwerkingsmogelijkheden van het oppervlak. Belgisch Hardsteen vensterbanken kunnen wij leveren in gezoet, geschuurd en geolied.

Wat kost een nieuwe vensterbank?

Een nieuwe vensterbank is maatwerk. Afhankelijk van de afmeting, dikte en het materiaal maken wij een offerte op maat. Uiteraard, geheel vrijblijvend. Wil je weten wat jouw nieuwe vensterbank gaat kosten? Vraag dan een offerte aan.

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, tips en acties in jouw mailbox.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Instagram
Contact

0527-683725
info@weerstandnatuursteen.nl

Vlieter 1 8321 WJ Urk

Openingstijden showroom:

Maandag tot vrijdag
09:00 - 13:00 & 14:00 - 17:30

Zaterdag
09:00 - 12:00 alleen op afspraak

@ 2024 Weerstand Natuursteen. Alle rechten voorbehouden